Fa'afeiloa'i i lenei 'upega tafa'ilagi!
  • fu'a-fale1

OLED vs. LCD Ta'avale Fa'aalia Su'esu'ega Maketi

Ole lapo'a ole lau ta'avale e le fa'atusaina atoatoa lona tulaga fa'atekonolosi, ae o le mea sili e iai sona aafiaga mata'ina.I le taimi nei, o le maketi faʻaaliga taʻavale o loʻo pulea e le TFT-LCD, ae o loʻo faʻatupulaʻia foʻi le OLED, e aumaia ai faʻamanuiaga tulaga ese i taavale.

O le fa'atekonolosi fa'afesaga'i o fa'aaliga fa'aaliga, mai telefoni fe'avea'i ma televise i ta'avale, o le OLED e maua ai le maualuga o le ata, fa'atusatusa loloto, ma le tele o le malosi fa'atusatusa i le TFT-LCD autu o lo'o iai nei.Ona o ona uiga susulu, e le manaʻomia le backlight (BL) ma e mafai ona tape le pixels pe a faʻaalia vaega pogisa, ausia ai le faʻaolaina o le mana.E ui lava o le TFT-LCD o loʻo i ai foʻi le faʻaogaina o tekinolosi faʻamalama faʻapipiʻiina atoa, lea e mafai ona maua ai faʻafitauli tutusa, ae o loʻo i tua pea i le faʻatusatusaina o ata.

Ae ui i lea, TFT-LCD o loʻo i ai pea le tele o mea taua.Muamua, o lona susulu e masani ona maualuga, e taua tele mo le faʻaaogaina i totonu o le taavale, aemaise lava pe a susulu le la i luga o le faʻaaliga.O fa'aaliga ta'avale e maualuga atu mana'oga mo fa'apogai malamalama eseese o le si'osi'omaga, o lona uiga o le maualuga o le susulu o se tulaga talafeagai.

Lona lua, o le umi o le TFT-LCD e masani ona maualuga atu nai lo le OLED.Fa'atusatusa i isi mea fa'aeletoroni, fa'aaliga ta'avale e mana'omia le umi o le ola.Afai e manaʻomia e se taavale ona sui le lau i totonu ole 3-5 tausaga, o le a mautinoa lava o se faʻafitauli masani.

Mulimuli ae le itiiti, e taua tele le iloiloina o tau.Pe a faatusatusa i tekinolosi faʻaaliga uma o loʻo i ai nei, o le TFT-LCD e sili ona maualuga le tau.E tusa ai ma faʻamatalaga IDTechEX, o le averesi o tupe mama o le fale gaosi oloa e tusa ma le 7.5%, ma o faʻataʻitaʻiga tau taʻavale e faʻatatau mo le tele o le vaega o maketi.O le mea lea, TFT-LCD o le a pulea pea le tulaga maketi.

O le a faʻaauau pea ona tulaʻi mai le maketi faʻaaliga taʻavale a le lalolagi ma le faʻalauiloaina o taʻavale eletise ma le taʻavale tutoʻatasi.(Maua: IDTechEX).

talafou_1

OLED o le a faʻateleina le faʻaaogaina i faʻataʻitaʻiga taʻavale maualuga.I le faaopoopo atu i le sili atu le lelei o ata, o le OLED panel, ona e le manaʻomia le faʻamalamalamaina o tua, e mafai ona mama ma manifinifi i le aotelega o le mamanu, e sili atu ona talafeagai mo foliga eseese, e aofia ai pupuni pupuni ma le faateleina o numera o faʻaaliga i tulaga eseese i le lumanai.

I le isi itu, o le tekonolosi o le OLED mo taʻavale o loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia, ma o lona maualuga maualuga ua tutusa ma le LCD.O le va i le olaga tautua o loʻo faasolosolo malie ona vaʻaia, lea o le a sili atu le malosi, mama, ma faʻafefeteina, ma sili atu ona taua i le vaitau o taavale eletise.


Taimi meli: Oke-18-2023